Мальчик умолял: "Дяденьки, не убивайте!"

05.07.2000, 16:45

Банда Эдуарда Пака, отличавшаяся особой жестокостью и действовавшая на территории трех государств - Украины, России и Казахстана, задержана без единого выстрела в Кривом Роге. (укр.)

Вивести банду Едуарда Пака на чисту воду було вельми непросто. Наслідили ж бо її члени відразу на території трьох держав - України, Росії та Казахстану. Ще в Алмати Едуард Пак та Дмитро Циганков починали свою злочинну діяльність з "доїння" місцевих торговців. Потім у Москві пограбували місцеву фірму, яка торгувала алмазним порошком.

Але особливою жорстокістю злодії відзначилися в Україні, у банду влилися Олександр Бурик з Миколаєва та його сестра-бухгалтер Алла Розберг, яка в Кабардино-Балкарії "взяла касу" і тепер перебивалася у родича.

Уперше угруповання поживилося в Кривому Розі, коли злочинці напали на сім'ю, яка повернулася із заробітків у Тюмені, але здобич виявилася зовсім не вражаючою. Згодом, щоб заволодіти автомобілем, влаштували засідку на трасі Ростов - Одеса - Рені. На свою біду, неподалік зупинилася на ночівлю сім'я з Білорусі, яка автомобілем "Фольксваген-Сантана" їхала до рідних у Крим. Повелися вкрай цинічно - батьків розстріляли з револьвера, а 10-річного хлопчика задушили, незважаючи на його благання: "Дядечки, не вбивайте!".

На той час уже обзавелися пістолетом "ТТ", гранатами. Тож на магазин "Віста" у Кривому Розі, який торгував аудіо- та відеоапаратурою, напали серед білого дня, впевнені у власних силах. І тут цинічно розстріляли одного з продавців та випадкову відвідувачку. Але ця гастроль виявилася останньою. На одному з постів державтоінспекції, де вже отримали інформацію про пограбування, бандитів затримали без жодного пострілу.

Тепер колегія Дніпропетровського обласного суду засудила Едуарда Пака, Дмитра Циганкова та Олександра Бурикіна до довічного ув'язнення, а Аллу Розберг - до дванадцяти років позбавлення волі. Сергій Довгаль. Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також