ПРИПЛЫЛИ

05.07.2000, 17:16

По центнеру кокаина на человека везли в Испанию украинские моряки. (укр.)

Укотре наші моряки опинилися у центрі скандалу з перекиданням великих партій наркотиків. Як повідомив українським дипломатам в Америці представник відомства прибережної охорони США, 28 червня за 200 миль від узбережжя Венесуели корабель ВМС Данії з американською групою захвату на борту затримав судно "Тайгер", що йшло під панамським прапором. "Наводка" виявилась точною - 50 тюків кокаїну вагою 1,4 тонни, що йшли як "рибопродукти" і становили вантаж судна. Вартість зілля на чорному ринку оцінено майже у 100 мільйонів доларів. Оскільки судно було затримано у нейтральних водах, американці попросили дозволу на арешт у властей Панами, який одразу ж було надано.

На жаль, сумний досвід попередників нічому українських моряків не навчив, - сказав на брифінгу у МЗС України керівник прес-центру Ігор Грушко, маючи на увазі схожий інцидент із кораблем "Чайна бриз" торік, у результаті двох українців було засуджено у США до 25 років тюремного ув'язнення, ще шестеро майже рік провели під слідством.

Як вдалося з'ясувати, команда складалася з 15 чоловік, з яких 12 - українські громадяни, двоє - з Перу і один - з Венесуели, пунктом призначення "товару" був один із портів Іспанії. Детальнішу інформацію українська сторона отримає в разі, якщо затримані українці вимагатимуть зустрічі з консулом. Максим Карась. Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також