Они достойны памяти и любви

10.08.2000, 16:34

Есть монументы, посвященный кофе, картошке и даже... гусыне. (укр.)

У Бостонi (США) на постаментi увiнчано звичайних горобцiв. Свого часу на поля i сади напали шкiдливi комахи. Порятунок принесли цi пташки.

Картоплю увiнчано у мiстечку Гарцi (ФРН). У Францiї споруджено пам'ятник картоплi на честь фармацевта Пармантьє, який поширив у країнi "земляне яблуко".

Каву вшановано у бразильському мiстi Сан-Пауло. Зроблений пам'ятник у виглядi дерева з металевими листками, якi пiд час вiтру шелестять.

У Римi заслуги свого надiйного помiчника - осла вiдзначили монументом iталiйськi селяни.

В одному з австралiйських мiст є мармурове зображення... гусiнi. Колись на далекий континент завезли кактус опунцiю. Вiн швидко розмножився, витiснив культурнi рослини, призвiв до зниження урожаю. Для боротьби з кактусом використали його природного шкiдника - гусiнь. Рiвновагу у флорi країни було вiдновлено.

Встановлено кiлька пам'ятникiв жабi. Її лапки тривалий час фiзики та медики використовували в експериментах. Зокрема, вiддячили жабi за це студенти Парижа i Токiо.

Велику повагу i любов в людей заслужили собаки. Вiрний чотириногий друг людини має чи не найбiльше пам'ятникiв з усiх тварин. Зiбрав М. Биба. Инф. газеты "Київська правда".

Читайте також