Украинские танки всегда на высоте

22.08.2000, 16:59

Испытания украинского танка "Ятаган" на военном полигоне в Турции завершились для Украины с положительным результатом, считает генеральный конструктор, начальник Харьковского конструкторского бюро имени Морозова Михаил Борисюк. (укр).

Він розповів агентству "Інтерфакс-Україна", що танк "Ятаган" оснащено 120-міліметровою гарматою натовського калібру, безпосередньо під час випробувань стрільба проводилася натовськими боєприпасами.

"Від нас не чекали, що в такий короткий термін Україна зможе створити і зробити зразок машини, в якій втілені натовські стандарти", - сказав Борисюк. Генконструктор висловив думку, що цей проект підвищить шанси України на перемогу в турецькому тендері.

У Туреччині закінчилися комплексні тендерні випробування бронетехніки, в яких брали участь фірми-виробники зброї з Франції, Німеччини, США та України. Переможець тендера зможе отримати замовлення на постачання турецьким збройним силам 1 тисячі танків. Вартість проекту оцінюється приблизно в 4 мільярди доларів. Остаточні результати тендера Туреччина збирається оголосити наприкінці року.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також