Армейские спортсмены достойно представят Украину в Сиднее

29.08.2000, 12:42

92 из 233 путевок в национальную олимпийскую сборную завоевали спортсмены Вооруженных Сил Украины. Они вошли в состав 21 из 26 национальных команд, которые представят Украину в Сиднее. (укр.)

Слід зазначити, що змагання за право представляти нашу Батьківщину під час Олімпійських ігор відбувалося у гострій конкуренції. На одну путівку претендувало як правило 5-6 спортсменів приблизно одного рівня.

Найбільш вагомо військові представлені у традиційних для них видах спорту. Зокрема, змагатися за найпрестижніші нагороди будуть чемпіони Європи 2000 року з боксу прапорщики брати Валерій і Володимир Сидоренки, з вільної боротьби - молодші лейтенанти чемпіон світу Ельбрус Тадеєв і бронзовий призер Олімпійських ігор в Атланті Заза Зозіров, із вітрильного спорту - багаторазові чемпіонки світу молодший лейтенант Олена Пахольчик та прапорщик Руслана Таран. Утретє в олімпіаді братиме участь старший лейтенант Леся Леськів, яка стабільно досягає високих результатів у кульовій стрільбі.

Чимало представників Збройних Сил у збірних із важкої та легкої атлетики, велоспорту й гімнастики, а в академічному веслуванні 10 з 12 членів національної команди - вихованці школи ЦСКА.

Уперше військові спортсмени змагатимуться за нагороди у видах спорту, в яких національна команда раніше не виступала. Зокрема, випробуватиме свої сили у маутенбайку (гірський велосипед) рядовий Сергій Рисенко. Групу олімпійців від Збройних Сил України очолить голова спортивного комітету військового відомства заслужений майстер спорту, срібний призер Олімпійських ігор із десятиборства полковник Леонід Литвиненко.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також