Покушение на правду?

19.09.2000, 15:11

Пропал редактор "Української правди". (укр.)

Минулої суботи пізно ввечері зник Георгій Гонгадзе. Людина, про яку в журналістських колах ходять легенди. Його останній на сьогодні творчий проект Інтернет-видання "Українська правда" почав бити у сполох у неділю ввечері, коли виявилося, що Георгій зник "по-справжньому". До цього друзі обдзвонювали лікарні та швидкі, але марно. Як інформує "Українська правда", Гонгадзе в суботу о 22.20 вийшов з будинку, що на бульварі Лесі Українки в Києві, і попрямував додому. "Оскільки він людина відповідальна, то не міг зникнути просто так. На нього чекали дружина та двоє трирічних дітей, але вдома він так і не з'явився. Справа в тому, що без нього діти та дружина не могли потрапити до помешкання, бо не мали ключів. Він про це знав і тому поспішав додому", - змальовують ситуацію його колеги.

Працівники "Української правди" вкрай занепокоєні. Тут згадують спроби залякати Георгія людьми, які представлялися співробітниками міліції. Тоді він був змушений звернутися з листом до Генпрокурора. Окрім цього, "Українська правда" постійно займає чітку "антиолігархічну" лінію. Так, приміром, "УМ" минулого тижня друкувала результати опитування, проведеного "УП", відповідно до якого критика уряду Віктора Ющенка базується винятково на ставленні до нього та членів його команди з боку олігархічних груп...

Учора дружина Гонгадзе давала прес-конференцію, однак, з усього, і в неї ніякої інформації, яка б хоч трохи прояснила подію, немає.

Доля зниклого журналіста занепокоїла й Президента - він доручив правоохоронцям узяти цю справу під особливий контроль. А партія "Реформи і порядок" пообіцяла 25 тисяч гривень тому, хто надасть інформацію про долю Гії Гонгадзе. Прохання до всіх, хто бачив Георгія Гонгадзе починаючи від пізнього вечора суботи і до сьогодні, телефонувати до Києва: (044) 220-92-21, 235-06-27 або 02.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також