РЕКТОРУ ПРЕМИЯ - РАДОСТЬ МАЛЫШАМ

21.09.2000, 16:28

В Киевском Национальном Университете имени Т.Шевченко по случаю 166-ой годовщины традиционно были присвоены почетные звания. (укр.)

Спершу - новим почесним докторам цього визнаного вищого навчального закладу. Нинішнього року такої честі удостоїлись вчений Паризького університету П'єра та Марії Кюрі Жак Фрассард (Франція) та ректор Національної юридичної академії Василь Якович Дацій. За дорученням Вченої ради університету ректор В.В.Скопенко вручив їм дипломи, при цьому натякнувши, що почесні доктори не тільки завжди бажані гості тут, а й - лектори...

Після цього почесне звання отримували власні кращі викладачі та вчені. Але вже дещо інше - Заслуженого професора Київського Національного Університету ім. Т.Шевченка. Його встановлено кілька років тому за рішенням Вченої ради і присвоюється воно раз на рік у день університету. На сьогодні серед 350 професорів цього навчального закладу вже 15 - заслужених. Цього разу почесні дипломи вручено Ігорю Валентиновичу Бичку та Андрію Феофановичу Улітку.

Наприкінці урочистої церемонії дісталася нагорода й ректору. Голова Фонду "Україна ХХІ століття" Богдан Губський оголосив, що академік В.В.Скопенко за видатний інтелектуальний внесок у розбудову України став лауреатом премії імені Володимира Вернадського, і вручив йому посвідчення. Випереджаючи цікавість журналістів: "А що він робитиме з десятитисячною премією?", Віктор Васильович повідомив, що вирішив подарувати її університетському дитячому садочку, який відвідують діти аспірантів та студентів. КНУ - чи не єдиний вуз в Україні, що утримує дитячий заклад. Тож чи не найбільше зрадіють премії ректора його працівники та малюки. Людмила Зінковська.
Инф. Газеты "Молодь України".

Читайте також