"Перспективной молодежи - перспективное образование"

29.09.2000, 10:40

Под таким названием в Киеве проходит специальная акция, целью которой является помочь одаренной молодежи получить образование, предоставляя им гранты на обучение. (укр.)

Всеукраїнське політичне об'єднання "Єдина Родина" спільно з Головним управлінням освіти (начальник п. Жебровський Б.М.) та Управлінням у справах сім'ї та молоді (начальник п. Кулик О.М.) Київської міської державної адміністрації проводять тематичну акцію до Дня освіти у рамках спеціальної акції "Перспективній молоді - перспективну освіту". Запроваджуються додаткові гранти на безплатне та пільгове навчання обдарованим дітям журналістів, військовослужбовців, медичних працівників, педагогів, державних службовців.

Крім того, на цей навчальний рік у рамках зазначеної акції заплановані різноманітні заходи. Зокрема, телемарафон, презентації, на які будуть запрошені директори шкіл, керівники вузів, потенційні іноземні та українські інвестори і спонсори, керівники міністерств, відомств, тощо.

Одним із інформаційних спонсорів акції виступив журнал "Кар'єра / Прийоми та ідеї в бізнесі" (Підписний індекс 22995), в якому публікується розгорнута інформація про саму акцію та етапи її розвитку.

Нагадаємо, що акція "Перспективній молоді - перспективну освіту" започаткована за ініціативою ВПО "Єдина Родина" восени 1999 року з метою допомоги обдарованим юнакам та дівчатам отримати освіту, надаючи їм гранти на безкоштовне та пільгове навчання.

Серед комерційних навчальних закладів першим відгукнувся і надав гранти Інститут Економіки, Права та Систем Управління Песоцьких, де вже пройшли безкоштовне навчання більше 100 обдарованих дітей із 50 шкіл Києва та області. Крім того, акцію підтримали і заявили про готовність надати гранти ще ряд навчальних закладів, серед яких Вища школа економіки і ділової адміністрації "Ажіо-коледж", Коледж "Бакляр", Учбовий центр автоматизації та лінгвістики, Вище професійне училище при Київському державному торгово-економічному університеті, Міжнародний науково навчальний центр ЮНЕСКО/ МПІ інформаційних технологій і систем та інші. Акцію підтримали Комітет Верховної Ради України з питань молодіжної політики та Міністерство освіти України.

Додаткову інформацію про акцію "Перспективній молоді - перспективну освіту" можна отримати у Київському відділенні ВПО "Єдина Родина" (тел. 417-82-60).
Инф. пресс-службы Киевской городской государственной администрации.

Читайте також