Последний полет "Конкорда"

23.09.2000, 13:16

Приземление в парижском аэропорту самолета "Конкорд" французских авиалиний "Эр Франс" встречали аплодисментами и большим плакатом "Конкорд, я тебя люблю". Это был последний полет легендарного самолета. (укр.)

З середини серпня після трагічної катастрофи однієї з машин поблизу Парижа 12 надзвукових "Конкордів", сім з котрих належать авіакомпанії "Бритіш Ервейс" та п'ять - "Ер Франс", стоять в ангарах. Один з них стояв у нью-йоркському аеропорту ім. Кеннеді. Його технічний стан постійно контролювали механіки. Нарешті керівництво французької авіакомпанії погодилося на переліт літака, що належав їм, до аеропорта ім. Шарля де Голля у Парижі. Політ відбувся без пасажирів - на борту "Конкорда" перебував лише екіпаж.

Представник "Ер Франс" сказав телекомпанії Сі-Ен-Ен, що регулярні польоти літаків "Конкорд" можуть бути відновлені весною наступного року. Проте більшість експертів вважають, що на модернізацію вже дещо застарілих машин потрібно буде витратити мільйони доларів. Олександр Шиманський.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також