"Репортеры без границ" приедут в Украину

02.01.2001, 17:30

На следующей неделе, с 8 по 12 января, в Украине будет находиться делегация международной правозащитной организации "Репортеры без границ", которая намерена принять участие в расследовании исчезновения журналиста Георгия Гонгадзе. (укр.)

Результати цiєї поїздки будуть переданi на розгляд сесiї Ради Європи, де "Репортери без кордонiв" мають дорадчий голос.

Ця органiзацiя вже неодноразово висловлювала стурбованiсть ходом розслiдування. 21 грудня Президентовi України було надiслано листа з вимогою допустити органiзацiю до мiжнародного розслiдування обставин зникнення журналiста. Конкретної вiдповiдi досi не надiйшло, що "є певним нехтуванням iмiджем України за кордоном", говориться у прес-релізі "Репортерів".

Генеральний секретар цiєї мiжнародної правозахисної органiзацiї Робер Менар планує зустрiтися з українськими полiтиками, а також з родиною зниклого журналiста та його колегами.

Як повідомляє агентство "Інтерфакс", мати Георгiя Гонгадзе звернулася до "Репортерiв без кордонiв" з проханням сприяти в проведеннi незалежної експертизи тiла, знайденого в Таращанському районi, i аудiоплiвки, оприлюдненої лiдером СПУ Олександром Морозом.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також