Украина расширила возможности для транзитных автоперевозок

20.01.2001, 11:13

Отечественные и зарубежные автоперевозчики с настоящего времени поставлены в одинаковые условия при перевозке дорогами Украины крупногабаритных и крупновесовых грузов. (укр.)

Для цього постановою Уряду фактичну масу таких транспортних засобів, яка дає право проїзду без узгодження з контролюючими органами, збільшено з 36 до 38 тонн. А на найбільш важливих автомагістралях, перелік яких оприлюднюється Мінтрансом та МВС в газеті "Урядовий кур'єр", без дозволу можуть рухатися великогабаритні автопоїзди загальною масою до 40 тонн і контейнеровози - до 44 тонн, заввишки до 4,35 м (з навантаженням на одиночну вісь - 11 тонн, здвоєні осі - 18, строєні - 24 тонни).

Ці та інші необхідні зміни визначено в затверджених даною постановою нових Правилах проїзду великогабаритних та великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами. Відповідні зміни внесено і до Правил дорожнього руху. Великогабаритні та великовагові транспортні засоби, що перевищують зазначені вище параметри, отримують одноразовий дозвіл, а в разі проїзду по одному маршруту тим самим автомобілем - багаторазові, але не більше ніж на три місяці.

Прийняте рішення є необхідною умовою для підвищення ефективності міжнародних перевезень, утвердження України як транзитної держави.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також