Новые инвестиции "Каргилла" в Украине

25.01.2001, 11:45

24 января состоялась встреча Премьер-министра Украины Виктора Ющенко с Ворреном Стейли - председателем правления американской компании "Каргилл", которая за 10 лет успешной работы в Украине инвестировала в аграрную отрасль $85 млн. (укр.)

Вже дев'ять місяців поблизу Донецька працює зведений компанією сучасний олієекстракційний завод, який переробляє український соняшник. Це одне з підприємств компанії "Каргілл", яке демонструє вигоду довгострокових інвестицій в економіку України, зокрема в сільське господарство та харчову промисловість.

"Каргілл" також відкрив ряд важливих підприємств по виробництву високоякісного насіння кукурудзи та соняшнику. Новітні технології, якими володіє компанія, можуть бути ефективно застосовані на комбікормових заводах, при яких можна створити м'ясопереробні та птахівницькі підприємства.

На зустрічі були обговорені можливості здійснення нових інноваційних проектів компанії "Каргілл" в аграрній галузі України. Зокрема, американські бізнесмени вважають перспективним створення потужностей по випуску добрив.

Воррен Стейлі підкреслив, що за час свого візиту переконався у тому, що Україна є однією з небагатьох країн, яка має можливість в короткий строк радикально збільшити аграрне виробництво і зайняти визначне місце у вирішенні світової продовольчої проблеми.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також