Официально эпидемия гриппа объявлена в двух городах Украины

25.01.2001, 11:45

Эпидемию гриппа уже объявили в двух городах - Ривне и Желтых Водах Днепропетровской области. В целом по Украине количество больных гриппом растет с каждым днем, особенно среди школьников. Вспышку эпидемии специалисты ожидают через две недели. (укр.)

В Українському центрі грипу повідомили, що цього року епідемію викличе вірус типу А - "Нова Каледонія". Подібний зареєстрували минулого року в Одесі. Епідемію грипу штаму "Нова Каледонія" нині оголошено у Росії та Білорусії. Там вже померло двоє хворих. Востаннє цей штам в Україні було зареєстровано у дев'яносто п'ятому році. Тому, за словами фахівців, нинішній грип особливо небезпечний для дітей. Медики попереджають про ускладнення.

У Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що цього року епідемія грипу в Україні запізнюється на місяць. Проте прогнозувати її наслідки медики не беруться. За інформацією Мінохорони здоров'я, цього року щеплення від грипу зробили лише чотириста тисяч українців. Проте до епідемії дехто іще може підготуватися.

Медики радять із симптомами грипу негайно звертатися до лікаря, який зможе оцінити ступінь ризику. Фахівці очікують, що цього року від грипу найбільше постраждають підлітки, які зазвичай неуважні до свого здоров'я. Про це повідомляє ТСН каналу 1+1.

Читайте також