В ТЭК неудовлетворительная ситуация с проплатами

25.01.2001, 11:00

Как заявил Вице-премьер-министр Юрий Ехануров журналистам после состоявшегося 24 января заседания Кабинета Министров Украины, по состоянию на 22 января проплата денежными средствами за электроэнергию в целом по Украине составила 35,5%. (укр.)

Разом з тим, Юрій Єхануров підкреслив, що енергокомпанії, які знаходяться в державному управлінні, проплачують більше - 45,7%. Там, де компанії приватизовані - 31,3%. Найгірша ситуація з проплатою склалася в "Луганськобленерго" - 10%. У нас є претензії до "Львівобленерго", яке проплатило тільки 22%, зазначив Віце-прем'єр-міністр. Найгірша ситуація серед державних компаній склалася в "Крименерго", Миколаївській і Рівненській областях. Недалеко від них відійшли Харківська і Закарпатська. Впали платежі в Києві. Але до кінця місяця ситуація буде вирівняна, запевнив Юрій Єхануров.

Щодо сплати за природній газ проблем у нас немає, зазначив Юрій Єхануров. В цілому розрахунки по областях ідуть на рівні 88%. Найгірше виглядає знову ж таки Луганська область, де рівень проплат складає 66%. Розрахунки за спожитий природний газ підприємствами, що фінансуються з державного бюджету, ідуть на рівні 90,9%. Ми очікуємо, що там, де буде надходити проплата з бюджетних коштів, вона надходитиме повністю, підкреслив Ю. Єхануров.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також