Без отрыва от производства

26.01.2001, 11:34

Распоряжением Кабинета Министров определены мероприятия по активизации системы профессионального обучения кадров непосредственно на производстве. (укр.)

Йдеться найперше про розробку нормативно-правової бази у цій сфері, впровадження гнучких навчальних модульних програм, зокрема за методикою Міжнародної організації праці. Це відкриє шлях до оволодіння персоналом підприємств новітніми технологіями, методами організації праці, створюватиме конкурентоспроможну робочу силу.

Актуальність даної проблеми очевидна. Ще десять років тому безпосередньо на виробництві щороку проходили професійну підготовку та підвищення кваліфікації до 4,5 млн. працівників. Нині - менше мільйона. Періодичність підвищення кваліфікації працівників складає в середньому 17 років. Втрачають професійне вміння працівники, які тривалий час перебувають у вимушених адміністративних відпустках або працюють у неповному режимі.

Координацію роботи щодо організації професійного навчання кадрів безпосередньо на виробництві здійснюватиме Міністерство праці та соціальної політики.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також