Украина принимает Европейский год языков

29.01.2001, 14:11

Проведение в Украине Европейского года языков 2001 будет способствовать повышению интереса как к иностранным культурам, так и к украинскому слову. (укр.)

Урочисте відкриття в Україні Європейського року мов 2001 відбулося у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Авторитетні представники академічних кіл і дипломатичного корпусу зібралися на святкову церемонію та представлення Лінгвістичного навчального музею Університету.

Від імені Уряду до присутніх звернувся із привітанням Віце-прем'єр-міністр України Микола Жулинський. За його словами, Кабінет Міністрів України надає великого значення цій події. Відповідно в Уряді зараз готується розпорядження про створення Національного комітету Європейського року мов. Як повідомив Віце-прем'єр-міністр України, до програми заходів проведення в Україні Європейського року мов пропонується конференція "Мовна різноманітність Європи", всеукраїнські тижні ознайомчих уроків іноземних мов, шкільні олімпіади, форум вчителів української мови, конференція з мовної конфліктології тощо. Як сказав Микола Жулинський, Рада з питань мовної політики при Президентові України розгляне цю програму заходів на своєму найближчому засіданні.

Учасники відкриття отримали також нагоду детально ознайомитись з першим у світі музеєм мов і мовознавства, який розгорнуто у Київському університеті за ініціативою професора Костянтина Тищенка. Унікальний фонд мовних звукозаписів містить зразки усного мовлення близько 100 мов світу. За свідченням вчених, в музеї майже повністю представлені мови Європи.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також