Изменят ли пошлину на семена подсолнечника?

27.01.2001, 11:38

Юрий Ехануров настаивает на изменении экспортной сезонной таможенной пошлины на семена подсолнечника. (укр.)

У своєму листі на ім'я Прем'єр-міністра України Віктора Ющенка Віце-прем'єр-міністр Юрій Єхануров пропонує не підтримувати ухвалені Верховною Радою закони про підтримку сільськогосподарських виробників, заготівельників і переробників, стимулювання розвитку сільського господарства, списання заборгованості із сплати податків і зборів у зв'язку з реформуванням сільськогосподарських підприємств та продовження норми щодо цільового спрямування сільськогосподарськими товаровиробниками сум ПДВ.

Юрій Єхануров мотивує свою пропозицію порушенням парламентаріями домовленостей з урядом щодо одночасного ухвалення з цими законами законопроекту "Про встановлення сезонного вивізного (експортного) мита на насіння соняшнику". На думку Віце-прем'єр-міністра, несхвалення народними депутатами цього законопроекту може призвести до значних втрат бюджету-2001 та ускладнень з Міжнародним валютним фондом.

Законопроект "Про встановлення сезонного вивізного (експортного) мита на насіння соняшнику" 18 січня 2001 року був поставлений в сесійній залі парламенту на голосування, але не набрав необхідної кількості голосів (за - 130).
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також