К приватизации первой группы облэнерго

29.01.2001, 15:50

Завершается заключительный этап подготовки к приватизации первой группы областных энергоснабжающих компаний, заявил Премьер-министр Украины Виктор Ющенко на совещании по вопросам приватизации первой группы облэнерго. (укр.)

Віктор Ющенко зазначив, що Уряду відомі всі ключові позиції, що стосуються найважливіших питань приватизації, всі точки зору, яких дотримуються потенційні інвестори. Але ж, на його думку, сьогодні залишається чимало важливих питань, які потребують розв'язання. За словами Прем'єр-міністра, перш за все це питання тарифної політики, реструктуризації боргів та політики по відношенню до боржників.

Робота з боржниками, яка проводиться у деяких обленерго не влаштовує Уряд, сказав під час наради Віктор Ющенко. Тому було прийнято рішення про недовіру керівникам деяких обленерго. Віктор Ющенко повідомив, що Уряд направляє відповідні пропозиції наглядовим радам "Запоріжобленерго", "Донецькобленерго", "Миколаївобленерго" розглянути питання відповідності займаних посад керівників цих підприємств.

Прем'єр-міністр також відзначив, що такими діями Уряд хоче продемонструвати, що він не буде безоплатно роздавати електроенергію, особливо корпоративним структурам. У той же час Віктор Ющенко заявив, що Уряд "з розумінням" поставиться до проблем комунальних проплат за електричну енергію, це особливо стосується категорій, які відповідно до закону мають право на пільги та субсидії.

Віктор Ющенко підкреслив, що Уряд повинен розрахуватись за електричну енергію, яку споживають бюджетні установи, а також за бідну людину, яка відповідно до існуючого законодавства має право на пільги та субсидії. "У цьому питанні треба поставити чітку крапку. В Україні електроенергія буде відпускатися виключно тим, хто за неї платить", заявив Прем'єр-міністр.
Инф. пресс-cлужбы Кабинета Министров Украины.

Читайте також