Богдан Ступка отметил юбилей

29.10.2001, 11:03

Народный артист Украины Богдан Ступка отметил сразу два юбилея: 60-летие и 40 лет на сцене. В афишах стояла суммарная цифра - 100 лет. (укр.)

І хоча 60 років Богдану Ступці виповнилося 27 серпня, перенесли ювілейний вечір на два місяці через жалобу за Сергієм Данченком.

У свій ювілей Богдан Ступка зіграв одразу багато ролей. Він запропонував публіці фрагменти своїх вистав, а також передпрем'єрні кадри з фільму Юрія Іллєнка "Молитва за гетьмана Мазепу".

Ступку колеги жартома називають Богданом Мазеповичем Чингісханом, бо він у кіно зіграв і Богдана Хмельницького, і Івана Мазепу, і погодився зіграти Чингісхана у новому фільмі кіностудії Довженко за сценарієм Івана Драча.

На ювілей Ступки прибув видатний польський режисер Єжи Гофман. Він подарував ювіляру раритетну карту України часів Богдана Хмельницького. А мер Києва пообіцяв ключі від нової квартири на Печерську. Багато шанувальників очікували на подарунок від влади - "Героя України" для Ступки, але на цей ювілей улюблений актор це звання не отримав. Про це повідомляє ТСН каналу 1+1.

Читайте також