Основные должники известны

03.10.2001, 18:47

Временная парламентская следственная комиссия выполнила одно из главных заданий - выяснила причины, которые привели к кризисной финансовой ситуации в банке "Украина", и определила основных должников банка. (укр.)

Як заявив у інтерв'ю журналістам голова комісії Віктор Король (група "Солідарність"), тимчасова слідча комісія ВР повинна продовжити роботу для з'ясування всіх обставин банкрутства банку. Одне з основних її завдань на нинішньому етапі - встановити за допомогою правоохоронних органів тих, хто стоїть за фірмами - найбільшими боржниками банку. Окрім цього, зазначив В. Король, комісію цікавить питання, чому державний пакет акцій банку перейшов у власність приватної компанії, а також, хто є основними акціонерами "України" і "хто за ними стоїть".

Комісія, наголосив В. Король, сприятиме тому, щоб майно банку не було "розбазарено". Депутати мають намір звернутися до Національного банку з проханням провести насамперед розрахунки з вкладниками - фізичними особами.

Водночас депутат пояснив, чому звіт комісії перед депутатським корпусом не може відбутися найближчим часом, скажімо, у жовтні. Адже за завданням комісії Контрольно-ревізійне управління, Генпрокуратура та інші правоохоронні органи нині проводять ревізії та перевірки, результати яких будуть відомі не раніше грудня ц. р.

Віктор Король також повідомив, що члени комісії висловлюються за необхідність якнайшвидше прийняти нову редакцію закону про тимчасові слідчі комісії ВР з урахуванням низки пропозицій Президента.
Инф. газеты "Голос України"

Читайте також