Украина заявила о присоединении к глобальной антитеррористической коалиции

03.10.2001, 10:56

Украина присоединяется к глобальной антитеррористической коалиции и подтверждает свою готовность приложить максимальные усилия для совместной борьбы с международным терроризмом. (укр.)

1 жовтня, на пленарному засіданні Генеральної Асамблеї ООН, участь в якому взяли Генеральний секретар ООН Кофі Аннан і мер міста Нью-Йорк Рудольф Джулліані, розпочалося обговорення одного з найгостріших питань сучасних світових відносин - боротьби з міжнародним тероризмом.

Виступаючи у ході дискусії, Постійний представник України при ООН Валерій Кучинський наголосив, що наша держава приєднується до глобальної антитерористичної коаліції і підтверджує свою готовність докласти максимальних зусиль для спільної боротьби з міжнародним тероризмом.

Постійний представник України виголосив низку ініціатив нашої країни, спрямованих на активізацію міжнародного співробітництва у цій сфері і націлених на підвищення до нього уваги світової спільноти. Зокрема, йшлося про проголошення 11 вересня Днем боротьби з міжнародним тероризмом, проведення засідання Ради Безпеки ООН на рівні міністрів закордонних справ і зміцнення інституційних засад координації зусиль світового співтовариства шляхом створення відповідної міжнародної універсальної "антитерористичної" структури. Окремо було наголошено на необхідності запобігти можливому використанню терористичними організаціями зброї масового знищення, в першу чергу - хімічної і біологічної, а також новітніх технологій. Посол України висловив сподівання, що заходи боротьби з "комп'ютерним тероризмом" знайдуть належне відображення серед положень міжнародно-правових документів, які зараз розробляються в ООН.
Инф. пресс-службы МИД Украины.

Читайте також