Для обеспечения прав банковского кредитора

05.10.2001, 18:53

В Верховной Раде Украины состоялся семинар "Законодательное обеспечение прав банковского кредитора в Украине". (укр.)

Семінар підготовлений парламентським Комітетом з питань фінансів та банківської діяльності спільно з Канадським інститутом українських студій Університету Альберта, Асоціацією українських банків та іншими організаціями і установами в рамках Канадсько-українського законодавчого і міжурядового проекту.

За словами учасника семінару, члена парламентського Комітету з питань фінансів та банківської діяльності В'ячеслава Сокерчака, в ході семінару докладно обговорювалися перспективи створення належного законодавчого поля для діяльності в Україні кредитних спілок. В. Сокерчак також наголосив, що оскільки в Україні вже діє близько 500 кредитних спілок, то нагальною потребою є пришвидшення підготовки законопроекту "Про кредитні спілки" до його остаточного прийняття.

Як наголосив В. Сокерчак, в ході семінару також обговорювалися проблеми законодавчого забезпечення гарантій повернення банківських кредитів. Крім цього, за словами народного депутата, учасники семінару висунули ряд пропозицій щодо певних поправок до діючого в банківській сфері законодавства.

Законопроект "Про кредитні спілки" було ухвалено парламентом в першому читанні 9 вересня 1999 року. 6 вересня 2001 року документ було вчетверте визначено Президентом України як невідкладний. В рамках вищеназваного проекту проводиться низка семінарів, загальна мета яких полягає в удосконаленні українського законодавства в галузі банківської діяльності.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також