Очередной транш МВФ Украина может получить в январе 2002 года

15.11.2001, 13:00

Директор второго Европейского департамента Международного валютного фонда Юлиан Беренгаут подвел итоги работы возглавляемой им миссии банка в Украине. (укр.)

Протягом 2-х тижнів в Києві працювала чергова місія МФВ, яка проводила підготовку до перегляду програми механізму розширеного фінансування. За словами Юліана Беренгаута, під час роботи місія та уряд України узгодили план заходів, здійснення якого дозволить в першій декаді січня 2002 року отримати черговий транш кредиту розширеного фінансування у розмірі приблизно $370 млн. Цей транш має бути спрямований на укріплення валютної позиції Національного Банку України.

Директор Європейського департаменту зазначив, що базовими передумовами отримання Україною коштів є прийняття прозорого та реального бюджету на 2002 рік, вжиття заходів щодо посилення банківського нагляду. Серед іншого, він відмітив заходи, спрямовані на підвищення прозорості роботи НАК "Нафтогаз України", корегування тарифів на електроенергію відповідно до попередніх домовленостей та впровадження активного інформаційного обміну між урядом та МВФ.

Відповідаючи на запитання журналістів, Юліан Беренгаут сказав, що 2001 рік був надзвичайно вдалим для економіки України, наголосив на вражаючих темпах економічного зростання та спаді інфляції. На його думку, основним завданням уряду України сьогодні є забезпечення стабільності економічного зростання на майбутнє.

Він також зазначив, що бюджет на 2002 рік, переданий урядом на розгляд до парламенту, є якісним та професійним документом.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також