В Италии завершился саммит глав правительств стран ЦЕИ

24.11.2001, 12:43

Завершился визит Премьер-министра Украины Анатолия Кинаха в Италию (Триест), где проходил двухдневный саммит глав правительств стран-участниц Центральноевропейской инициативы (ЦЕИ). (укр.)

Під час самміту обговорювались перспективи розвитку регіону Центральноєвропейської ініціативи та план дій країн-учасниць на 2002-2003 роки.

У ході візиту Анатолій Кінах зустрівся з Главою Ради Міністрів Італійської республіки Сільвіо Берлусконі та представниками ділових кіл Північної Італії. Відбулись також двосторонні переговори українського Прем'єр-міністра з главою уряду Словацької Республіки М. Дзуріндою та з Віце-прем'єр-міністром Республіки Польща М. Полем.

Прем'єр-міністр України Анатолій Кінах виступив на пленарному засіданні самміту. Реакцією на терористичні акти та викликані ними страждання і загибель невинних людей, на думку Прем'єр-міністра, повинні стати єдність та координація дій усіх держав, які є життєво зацікавленими у збереженні миру та стабільності. Серед головних пріоритетів діяльності Україна чільне місце відводить питанню боротьби як із злочинністю, так і з тероризмом. Важливим для України є і зростання інтересу провідних європейських структур до розбудови транскордонного співробітництва з Україною після проведення Гетеборзького самміту ЄС та Ялтинського самміту "Україна - ЄС".

Довідково: Центральноєвропейська ініціатива - це об'єднання, до якого входять 17 країн: Австрія, Албанія, Білорусь, Болгарія, Боснія і Герцоговина, Італія, Республіка Македонія, Молдова, Польща, Румунія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Україна, Хорватія, Чехія, Югославія. Вона була створена у листопаді 1989 року з метою налагодження багатостороннього співробітництва у політичній та соціально-економічній сферах і сприяння зміцненню стабільності і безпеки в регіоні. Україна вступила до ЦЄІ у 1996 році, і, як повноважний член Ініціативи, бере активну участь у діяльності всіх робочих груп. У 1999 році Україна головувала у Робочій групі з питань енергетики. З листопада цього року Україна перебрала головування в Організації Чорноморського Економічного Співробітництва.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також