Составляется план учений

27.11.2001, 11:12

Во Львове состоится рабочая встреча по планированию тактических учений "Кооператив Адвенче Эксчендж-2002". (укр.)

27-29 листопада на Яворівському полігоні Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України заплановано проведення робочої групи з планування тактичного навчання "Кооператив Адвенче Ексчендж-2002" ("Спільне випробуваня-2002"). Делегацію представників альянсу очолює офіцер Об'єднаного командування ОЗС НАТО в Європі полковник Ф. Д'урсо. Заходи проходитимуть згідно з Індивідуальною програмою співробітництва між Україною та НАТО на 2002 рік.

На Яворівському полігоні українські військові фахівці та їхні колеги з НАТО планують провести попередню рекогносцировку району проведення навчання, які проходитимуть в дусі програми "Партнерство заради миру", узгодити їхню мету, учбові цілі, кількість учасників навчання та їх матеріально-технічне забезпечення.

Попередньо визначено, що навчання планується провести на базі Яворівського полігону у жовтні 2002 року. Мета навчань: перевірка оперативної здатності міжнародних сил швидкого реагування виконувати завдання під час проведення миротворчої операції, покращення взаємосумісності та взаєморозуміння між штабами і підрозділами країн-членів НАТО та країн-партнерів під час розгортання та застосування багатонаціонального військового формування. До навчань планується залучити близько тисячі військовослужбовців країн-учасниць.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також