Украинский флот отметит 10-летие ВСУ

29.11.2001, 10:52

По случаю 10 годовщины Вооруженных Сил Украины на украинском флоте состоятся торжественные мероприятия. (укр.)

Планом передбачено, зокрема, урочисті збори, вшанування пам'яті загиблих захисників Вітчизни в роки Великої Вітчизняної війни, спортивні заходи.

На кораблях і в частинах ВМС Збройних Сил України для місцевих жителів і членів сімей військовослужбовців буде організовано день "відкритих дверей", а для військовослужбовців строкової служби - екскурсії до музеїв міста. В святкові дні також буде проведено екскурсії школярів та молоді на кораблі флоту. Севастопольцям покажуть учбово-матеріальну базу, зразки бойової техніки, а також ознайомлять зі службою та побутом особового складу.

Напередодні свята заплановано провести підсумковий концерт кращих колективів художньої самодіяльності Севастопольського гарнізону-переможців фестивалю військово-патріотичної пісні "Червона калина".

4 грудня заплановано урочисті збори особового складу Севастопольського гарнізону. Очікується, що в них візьмуть участь представники органів державної влади Автономної Республіки Крим, Севастополя, командування Чорноморського флоту Російської Федерації, ветеранських організацій, громадськості міста. По закінченні зборів відбудеться святковий концерт творчих колективів флоту і Севастополя.

6 грудня о 10 годині ранку члени Військової Ради українських ВМС покладуть вінки та квіти до Меморіалу героїчної оборони Севастополя 1941-1942 років. Заходи завершаться святковим салютом 6 грудня з Південного молу Севастопольської бухти.
Инф. пресс-службы Министерства оборони Украины.

Читайте також