Одобрена инициатива Украины

05.11.2001, 11:59

2 ноября Совет Безопасности ООН единогласно одобрил инициативу Украины о проведении министерского заседания Совета Безопасности по вопросам борьбы с терроризмом. (укр.)

Засідання відбудеться 12 листопада, в період проведення в ООН загальнополітичної дискусії 56-ї сесії Генеральної Асамблеї. У контексті глобальної антитерористичної кампанії зустріч Міністрів закордонних справ 15 держав-членів Ради Безпеки стане політичною кульмінацією розгляду проблематики боротьби з тероризмом у цьому міжнародному органі, на який згідно із Статутом ООН покладено головну відповідальність за підтримку міжнародного миру і безпеки. Очікується, що засідання Ради Безпеки на рівні глав зовнішньополітичних відомств завершиться схваленням політичного документа, в якому буде відображене бачення шляхів подальшої боротьби з тероризмом.

Як відомо, 9-16 листопада в Нью-Йорку перебуватимуть керівники зовнішньополітичних відомств понад 160 країн світу. Відтак до обговорення проблеми тероризму в рамках Ради Безпеки буде прикута найретельніша увага світового співтовариства.

Ініціатива України була вперше виголошена на надзвичайному засіданні Ради Безпеки 12 вересня, а також під час обговорення заходів з ліквідації міжнародного тероризму на пленарному засіданні Генеральної Асамблеї ООН 1 жовтня. Схвалення української пропозиції стало можливим завдяки послідовній роботі, проведеній українською делегацією в ООН впродовж останніх півтора місяців, а також наполегливим зусиллям зовнішньополітичного відомства нашої держави, спрямованим на активне залучення міжнародного співтовариства до поглибленого обговорення проблематики тероризму, яка сьогодні належить до найбільш гострих питань світового життя.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також