На пути углубления экономического сотрудничества с Турцией

21.12.2001, 14:47

Вопросы углубления двусторонних экономических отношений обсуждались на заседании украинской части Межгосударственной украино-турецкой комиссии по торгово-экономическому сотрудничеству, которое проходило под председательством Вице-премьер-министра Украины Василия Рогового. (укр.)

Останніми роками все більш помітну роль у зовнішньоекономічній діяльності України починає відігравати Туреччина. Товарооборот між двома країнами за 2000 рік склав більше $1 млрд. За цим показником Туреччина входить до першої десятки країн-торговельних партнерів України, а серед країн-експортерів товарів з України за минулий рік Туреччина посіла друге місце після Росії.

В ході засідання заслухана інформація про стан двосторонніх економічних відносин та підготовку до Третього засідання Міжурядової україно-турецької комісії з торговельно-економічного співробітництва, яке заплановано провести наприкінці січня - на початку лютого 2002 року в Анкарі. Під час роботи Комісії планується розглянути основні питання українсо-турецького співробітництва у сферах металургії, машино- та суднобудування, енергетики, транспорту, будівництва, сільського господарства, туризму, охорони здоров'я, банківській та фінансовій сферах.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також