Бандитов, грабивших водителей и пассажиров, задержала милиция

01.02.2001, 17:29

Бандитская группировка, которая на протяжении полутора лет совершала разбойные нападения на дорогах нескольких областей Украины, ликвидирована. (укр.)

Такий рапорт надiйшов до управлiння Мiнiстерства внутрiшнiх справ України у Вiнницькiй областi.

Механiзм дiй злочинцiв був добре вивчений. Вони зупиняли вибраний для нападу автомобiль розкиданими на дорозi "їжаками" чи iншими методами. Водiя били або вбивали, вантаж забирали. Бандитське угруповання здавалось невловимим. Ось тому для його затримання були залученi великi сили - 6 екiпажiв вiнницьких стражiв порядку, до складу яких входили працiвники ДАI та "Беркута". Очолив операцiю заступник Мiнiстра внутрiшнiх справ України Володимир Мельников.

Операцiю, що увiнчалась успiхом, здiйснив вiнницький екiпаж. До патрулiв на автомобiлi "Фольксваген-Пасат" бiля райцентру Ружин пiд'їхав мiкроавтобус, водiй якого повiдомив, що вiн дивом утiк вiд бандитiв. Вони чекали його на мосту, через який було перетягнуто трос. Даiшники негайно виїхали туди. Помiтивши їх, злочинцi, що, чекаючи нової жертви, причаїлись у своїй "дев'ятцi", рвонули з усiх сил. Почалося переслiдування. Та раптом дорогу мiлiцiонерам перекрив випадковий автобус, чим i скористались злочинцi. Вони кинулись до лiсу. Правоохоронцi - за ними. I тут пролунало кiлька пострiлiв. Одного бандита вдалося затримати. А вже потiм було встановлено iмена решти членiв бандугруповання. На жаль, при затриманнi бандита працiвник ДАI прапорщик Олег П. отримав важкi поранення голови й ноги.

Проводиться розслiдування. З'ясувалося, що "дев'ятка", на якiй злочинцi "контролювали" шляхи, крадена. В останнi години стало вiдомо, що затримано вже троє бандитiв, що промишляли розбiйними нападами на дорогах Житомирської, Київської та Черкаської областей.
Инф. газеты "Київська правда".

Читайте також