На автодорогах - видеоконтроль

13.02.2001, 10:41

Недавно на автодорогах нескольких областей Украины появились 10 первых необычных автомобилей. (укр.)

Це приступили до виконання своїх обов'язків екіпажі працівників ДАІ, які здійснюють відеоконтроль за дотриманням водіями та пішоходами правил дорожнього руху. Як повідомив редакції заступник начальника УДАІ МВС України Сергій Каракай, ці спецмашини обладнані аудіо- та відеоапаратурою для фіксації порушень. У разі потреби вона дозволяє продемонструвати документальні свідчення про правопорушення.

Машини відеоконтролю обладнані гучномовцем, приладами для огляду затриманого автомобіля, зокрема потужними лампами-фарами, мають червоно-сині світлові спецсигнали. Якщо на задньому склі автомобіля побачите напис "Виконуйте правила дорожнього руху!", то обов'язково дотримуйтесь команд, які подають з нього.

Хай для вас не буде несподіванкою, що ці машини не мають символіки ДАІ. Знайте: Державтоінспекція переходить на сучасні форми і методи роботи, зокрема на впровадження технічних засобів для автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху. Це передбачено Комплексною програмою профілактики злочинності на 2001-2005 роки, затвердженою указом Президента України Леоніда Кучми 25 грудня 2000 року.
Инф. газеты "Урядовий кур'єр".

Читайте також