Для пополнения лизингового фонда

20.02.2001, 10:13

В соответствии с принятым постановлением Кабинета Министров Украины, более 2 млрд. 596 млн. гривен в этом году получит лизинговый фонд для закупки сельскохозяйственной техники на условиях финансового лизинга. (укр.)

З цієї суми 1 млрд. 296 млн. гривень буде спрямовано на придбання зернозбиральних комбайнів, найбільш необхідних для проведення наступних жнив.

Названі кошти передбачено як надходження до спеціального фонду Державного бюджету 2001 року в порядку погашення боргів товаровиробників та інших суб'єктів господарювання за імпортну агротехніку, закуплену в минулі роки за рахунок кредитів, залучених державою або під державні гарантії. Як відомо, право вимоги та стягнення цієї заборгованості передано обласним держадміністраціям, які і мають вжити заходів до повернення її у визначених постановою Уряду обсягах.

Крім того, 50 млн. 446 тис. гривень, узятих в 1998-2000 роках на придбання вітчизняної агротехніки, мають повернути лізингодавці державному лізинговому підприємству "Украгролізинг". Про це потурбується Міністерство аграрної політики.

Постановою передбачено також механізм врегулювання погашення заборгованості ВО "Південний машинобудівний завод" (103 607 тис. грн.) та АТ "Харківський тракторний завод імені С. Орджонікідзе" (34 907 тис. грн.) за кредити, взяті під державні гарантії, в рахунок боргу перед цими підприємствами за сільськогосподарську техніку, придбану державою на умовах фінансового лізингу.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також