Переименован правительственный комитет

20.02.2001, 10:12

Постановлением Кабинета Министров Украины комитет по реформированию топливно-энергетического комплекса переименован в правительственный комитет промышленной политики и топливно-энергетического комплекса, который возглавляет Вице-премьер-министр Олег Дубина. (укр.)

Відповідно до цих змін до складу урядового комітету промислової політики та паливно-енергетичного комплексу включено Голову Державного комітету промислової політики, заступника Міністра екології та природних ресурсів і першого заступника голови Державної комісії з питань оборонно-промислового комплексу.

Цією ж постановою до складу урядового комітету з реформування аграрного сектору та з питань екології і надзвичайних ситуацій включено першого заступника Міністра охорони здоров'я.

Всього в Кабінеті Міністрів діють п'ять урядових комітетів:

Урядовий комітет з питань оборони, оборонно-промислового комплексу та правоохоронної діяльності (очолює Прем'єр-міністр Віктор Ющенко);

Урядовий комітет економічного розвитку (Перший віце-прем'єр-міністр Юрій Єхануров);

Урядовий комітет з реформування аграрного сектору та з питань екології і надзвичайних ситуацій (Віце-прем'єр-міністр Михайло Гладій);

Урядовий комітет соціального та гуманітарного розвитку (Віце-прем'єр-міністр Микола Жулинський);

Урядовий комітет промислової політики та паливно-енергетичного комплексу (Віце-прем'єр-міністр Олег Дубина).

Діяльність урядових комітетів, як робочих органів Кабінету Міністрів, стала важливим кроком у здійсненні адміністративної реформи в частині реформування системи державного управління. Відтепер проекти актів законодавства, рішень уряду та інші документи подаються на розгляд Кабінету Міністрів лише за умови попереднього схвалення їх відповідним урядовим комітетом. На засіданні урядових комітетів врегульовуються розбіжності, що виникають при розробці проектів нормативно-правових актів та інших документів.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також