Задолженность между предприятиями уменьшается

21.02.2001, 12:05

В реальном секторе экономики Украины произошли существенные изменения в лучшую сторону. Об этом, как сообщил правительственный секретарь Кабинета Министров Виктор Лисицкий, свидетельствуют данные бухгалтерского баланса о значительном уменьшении задолженности между субъектами хозяйствования. (укр.)

Найвища точка кредиторської заборгованості між суб'єктами господарювання торік припала на 1 листопада, коли вона складала 270,2 млрд. грн. А вже на 1 січня 2001 року така заборгованість знизилась до 258,4 млрд. грн.

Ці зміни, зазначив Віктор Лисицький, підтверджуються не лише виконанням бюджету та бюджетних зобов'язань, а й, що важливо, зменшенням неплатежів на рівні підприємств. Ці розрахунки все більше здійснюються не бартером, а в грошовій формі.

В Україні майже 800 тисяч суб'єктів господарювання. І дані бухгалтерського балансу є однією з найбільш надійних форм звітності. Важливо й те, підкреслив Віктор Лисицький, що разом з кредиторською заборгованістю зменшується й товарна заборгованість, яка безпосередньо віддзеркалює обсяг стосунків між суб'єктами господарювання.

Заборгованість за товари, роботи та послуги станом на 1 липня 2000 року мала максимальний показник - 147,4 млрд. грн., а вже на 1 січня 2001 року знизилась до 136,3 млрд. грн., тобто на 7,5% за півроку. Такий злам на краще у розрахунках між підприємствами відбувається вперше за останні 12-13 років, підкреслив урядовий секретар.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також