К 15 годовщине Чернобыльской катастрофы

28.02.2001, 11:31

27 февраля Вице-премьер-министр Украины Юрий Ехануров провел заседание Организационного комитета по подготовке и проведению мероприятий, связанных с 15 годовщиной Чернобыльской катастрофы. (укр.)

Виступаючи на нараді, Юрій Єхануров зауважив, що за час, який минув після першого засідання Оргкомітету, відбувся ряд подій, які безпосередньо торкаються роботи комітету. Перш за все, це закриття Чорнобильської атомної станції. Перший Віце-прем'єр наголосив на тому, що із закриттям станції проблеми не зникли. "Виконання заходів Президента продовжується, і всі присутні це повинні глибоко усвідомити", - сказав він.

Другою важливою подією, на думку Юрія Єханурова, є прийняття Державного бюджету на 2001 рік. Він повідомив, що бюджетом передбачено фінансування заходів з мінімізації наслідків Чорнобильської катастрофи у обсязі 1,8 млрд. грн., у тому числі більше 1,5 млрд. грн. буде спрямовано на соціальний захист постраждалого населення. Юрій Єхануров зазначив, що на стовідсоткове фінансування всіх чорнобильських програм коштів не вистачає, але він запевнив, що урядом робиться все можливе для того, щоб передбачені кошти були виділені повністю і своєчасно. "Головне для нас - це забезпечення виконання заходів Оргкомітету, спрямованих, в першу чергу, на захист громадян, які постраждали внаслідок катастрофи, своєчасну виплату пенсій інвалідам, допомог дітям, компенсацій найбільш незахищеним категоріям населення, поліпшення житлових умов тим, що дійсно гостро потребують цього", - наголосив Віце-прем'єр.

Учасники наради також обговорювали питання підготовки та проведення міжнародної конференції, присвяченої 15-ій річниці Чорнобильської катастрофи, проблемам зняття ЧАЕС з експлуатації, перетворення об'єкта "Укриття" в екологічно безпечну систему, пом'якшення соціальних наслідків у зв'язку із закриттям Чорнобильської атомної станції. Конференцію заплановано провести 18-20 квітня у м. Києві.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також