Потомки варяг чтят "путь в греки"

28.02.2001, 11:27

На борту теплохода компании "Силья-лайн" на маршруте Стокгольм-Хельсинки-Стокгольм состоялась презентация туристического круиза по Днепру, которая была организована одной из ведущих шведских туристических компаний "Сеньор резор" совместно с Посольством Украины в Королевстве Швеция. (укр.)

З цим маршрутом, яким минулого року вже проїхали понад 150 шведських туристів, могли ознайомитися більше як 400 активних любителів туризму і агентів турфірм, спеціально запрошених на презентацію з усіх провінцій Швеції. Представлені матеріали викликали великий інтерес серед гостей презентації, особливо шведських туристів приваблював новий пункт круїзної програми, введений "Сеньор резор" за ініціативою нашого Посольства, - відвідання села Зміївки Херсонської області, населення якого становлять нащадки вихідців зі Швеції, які переїхали в Україну у 18 столітті.

На додаток до екзотичної інформації про "старошведське село", на гостей презентації чекали й інші відео-, електронні та друковані матеріали - історичні факти, зокрема, про українсько-шведські відносини, країнознавчі матеріали про Україну, її сучасне політичне та соціально-економічне становище. Цікавим елементом презентації стала також інформація про конкретні економічні проекти двостороннього співробітництва, зокрема українсько-шведське СП "Чумак", розташоване у Херсонській області.
Олександр Лящ.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також