Премьер-министр Украины встретился с вице-президентом НК "ЛУКойл"

09.02.2001, 12:19

8 февраля состоялась встреча Премьер-министра Украины Виктора Ющенко с первым вице-президентом российской нефтяной компании "ЛУКойл" Рафилом Сафиным и руководителем представительства компании в Украине Николаем Кадеником. (укр.)

Керівники компанії поінформували Прем'єра щодо виконання своїх інвестиційних зобов'язань в Україні. Як повідомив після зустрічі радник Прем'єр-міністра України Зіновій Буцьо, зокрема, розпочата реконструкція Одеського нафтопереробного заводу. На реконструкцію цього заводу компанія виділила $3 млн.

Зі свого боку, Прем'єр-міністр України заявив про зацікавленість української сторони у співпраці з компанією "ЛУКойл", і запевнив у прозорості політики щодо ціноутворення та торгівельних стосунків. Представники компанії повідомили, що "ЛУКойл" виконує свої зобов'язання щодо поставок нафти на українські заводи.

За словами радника Прем'єр-міністра, під час зустрічі представники "ЛУКойла" повідомили про свої наміри в найближчі 2 роки вкласти понад $100 млн. на розвиток ВАТ "Оріана" в м. Калуш Івано-Франківської області.

Вони також заявили про намір взяти участь в приватизації об'єктів нафтогазової галузі України та про бажання розширити сітку автозаправних станцій до 100 одиниць і створити в великих містах мережу магазинів з продажу продукції заводів "ЛУКойл". Компанія розглядає можливість спорудження нафтобази у центрі України.

Водночас, на думку першого віце-президента компанії, головною перепоною для збільшення імпорту російської нафти в Україну є досить високий рівень податку на додану вартість (ПДВ) на поставки невеликих обсягів нафти. У відповідь, Віктор Ющенко наголосив, що Україна готова конструктивно розглянути питання нарахування ПДВ, але це потребує відповідного законодавчого врегулювання. Прем'єр-міністр України сказав, що Уряд України вдосконалюватиме фіскальну політику на ринку нафти і газу та проводитиме її оптимізацію, виходячи з інтересів як споживачів, так і виробників та підприємців.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також