2001 год - Год ребенка

11.03.2001, 11:57

На состоявшемся заседании Межведомственной комиссии по вопросам охраны детства под председательством Вице-премьер-министра Украины Николая Жулинского были обсуждены и утверждены мероприятия, посвященные Году ребенка. (укр.)

Всі вони мають своєю метою посилення уваги до розв'язання питань поліпшення становища дітей, безумовного виконання міжнародних зобов'язань нашої держави, дотримання національного законодавства та дальшу реалізацію проголошеної Національною програми "Діти України" щодо захисту дитинства.

Як наголосив Микола Жулинський, тим самим наша країна бере участь у практичному виконанні минулорічного рішення Ради глав Урядів Співдружності незалежних держав щодо проголошення 2001 року на теренах держав-учасниць СНД Роком дитини.

В рамках названих заходів на 29-30 березня в Києві заплановано Всеукраїнську нараду з питань дитинства: "Захист дитинства в Україні: стан, проблеми та перспективи". У зв'язку з цим члени Комісії докладно обговорили стан підготовки до цієї наради та ухвалили порядок її проведення.

На засіданні йшлося про підготовку України до участі в Спеціальній сесії Генеральної Асамблеї ООН з питань дитинства. Вона відбудеться у вересні цього року і присвячуватиметься розгляду результатів та здобуткам перших десяти років дії Конвенції ООН про права дитини. Зокрема, в нашій країні буде широко обговорено Національний звіт України до цієї сесії.

Міжвідомчою комісією було затверджено також структуру щорічної Державної доповіді про становище дітей в Україні за підсумками минулого року. Цього разу в ній буде зроблено основний наголос на проблемі праці дітей в нашій країні.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також