Прошли консультации между правительством и парламентариями

11.03.2001, 14:10

В Кабинете Министров Украины состоялись консультации по подготовке и принятию политического соглашения, которое бы формализовало отношения правительства и политического большинства Верховной Рады. (укр.)

В рамках досягнутих раніше домовленостей, сьогодні, 11 березня, в приміщенні Кабінету Міністрів України відбулася зустріч Прем'єр-міністра В. Ющенка з лідерами фракцій, які представляють більшість у Верховній Раді. Метою зустрічі стали консультації з приводу розробки і прийняття політичної угоди, яка б формалізувала відносини уряду і парламентської більшості.

За словами В. Ющенка, уряд готовий ініціювати діалог і ведення переговорного процесу для оптимізації роботи парламентської більшості й відпрацювання конструктивних відносин між урядом та відповідними політичними силами.

У ході консультацій розглядалися питання створення робочої групи, яка б узагальнила пропозиції щодо проекту двостороннього документу, розробила б механізм, структуру взаємин, форми і умови співробітництва між гілками законодавчої й виконавчої влади, а також визначила б взаємну відповідальність сторін.

На думку Прем'єр-міністра України, узгодження позицій сторін і прийняття відповідної політичної угоди створить умови для більш сталої й цілеспрямованої співпраці парламенту і уряду, що у свою чергу сприятиме консолідації суспільства.

Як планується, завтра, після засідання Координаційної ради більшості, будуть визначені співголова та члени робочої групи від парламенту. За словами В. Ющенка, від уряду співголовою робочої групи буде призначено Віце-прем'єра України Ю. Єханурова.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також