Украинские книги в Москве

12.03.2001, 14:10

В Культурном центре Украины в Москве открыто две выставки книг "К 187-летию со дня рождения Тараса Шевченко" и "Новые книги Украины. Новые поступления в Библиотеку украинской литературы в Москве". (укр.)

Серед кращих видань шевченкіани, що експонуються на виставці, дві книги мають особливе значення для українців Росії. Це "Кобзар" з автографом Івана Козловського, який він залишив на шевченківському вечері в Московському університеті в березні 1988 року та довоєнне видання творів Шевченка з фонду Центральної Української Бібліотеки Москви, ліквідованої тоталітарним режимом у 1938 році (книгу повернено до Москви з університетської бібліотеки Львова, куди вона потрапила у 1949 році).

Серед нових книг, випущених в Україні останнім часом, увагу відвідувачів Центру привернули книжкова серія "Україна крізь віки" (видавничий дім "Альтернативи", завершена у 2000 році), видання, присвячені історії української преси (Львівська наукова бібліотека ім. В. Стефаника Національної Академії наук України), а також щойно видані в Україні книги німецькою, циганською, грузинською, болгарською, польською, хорватською та мовою їдиш (Головна спеціалізована редакція літератури мовами національних меншин України).

Виставки з фондів Бібліотеки української літератури в Москві були підготовлені за сприяння Державного комітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України, Головного підприємства "Укркнига" та провідних видавництв України, повідомляє УКРОП.

Читайте також