Только статистика

13.03.2001, 11:24

В 2000 году в экономику Украины было инвестировано $792 млн., что на 5% больше, чем в предыдущем году. (укр.)

Як повідомляє управління інформації та зв'язків з громадськістю Адміністрації Президента України, серед регіонів України найбільші обсяги коштів надійшли до Києва, Київської, Донецької, Харківської, Львівської та Одеської областей. Перші місця за обсягами залучених інвестицій серед галузей посіли внутрішня торгівля, харчова промисловість, фінанси, кредит та страхування, транспорт, паливна промисловість, деревообробна і целюлозно-паперова промисловість. Найбільше коштів в економіку України надійшло зі США (16% від загального обсягу), Кіпру (10%), Нідерландів (9%), Росії (8%), Великобританії (8%) і Німеччини (6%).

Важливим фактором збільшення надходжень інвестицій стали спеціальні економічні зони і території пріоритетного розвитку, де за рік було залучено $104 млн., що становить 13% від загального обсягу, тобто стільки ж, скільки за весь попередній термін існування зон та територій. Отже, відчувається поступове відновлення інтересу інвесторів до економіки України після спаду активності, спричиненого наслідками фінансово-економічної кризи 1998 року.

Водночас, темпи зростання інвестицій залишаються повільними. Основними причинами цього є відсутність послідовної державної політики у сфері іноземних інвестицій, слабка безпосередня робота місцевих органів виконавчої влади з інвесторами, законодавча нестабільність, зарегульованість господарської діяльності тощо. З метою вирішення зазначених проблем 22 лютого цього року Президент України підписав указ "Про додаткові заходи щодо збільшення надходжень інвестицій в економіку України".
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також