Правительственный комитет одобрил Программу занятости на ближайшие годы

14.03.2001, 11:22

На заседании правительственного комитета социального и гуманитарного развития 13 марта был одобрен проект Закона Украины "Об утверждении Государственной программы занятости населения на 2001-2004 годы". (укр.)

Розробка Державної програми зайнятості населення на 2001-2004 роки, цього важливого для соціальної сфери країни документа, зумовлена закінченням терміну реалізації Програми зайнятості населення на 1997-2000 роки, і, відповідно, виникненням потреби у нових державних важелях регулювання ринку праці, необхідністю нарощування зусиль держави щодо регулювання зайнятості населення і координації дій центральних та місцевих органів виконавчої влади щодо проведення державної політики у сфері зайнятості.

Програма покликана стати механізмом реалізації державної стратегії сприяння зайнятості населення в Україні на період до 2004 року. Тому важливою її метою є також запобігання масовому безробіттю внаслідок структурної перебудови економіки, створення додаткових гарантій щодо працевлаштування громадян, які потребують соціального захисту і не здатні на рівних конкурувати на ринку праці. Актуальними цілями є також підтримка соціально вразливих верст населення та соціальний захист безробітних.

Серед основних завдань Програми, яка складається з 7 розділів і 5 додатків, - оцінка стану національного ринку праці і прогнозних параметрів щодо трудового потенціалу, обсягів зайнятості, створення робочих місць та рівня безробіття населення; визначення основних напрямів державної політики сприяння зайнятості і шляхів їх реалізації тощо. Зокрема, прогнозування інвестиційної активності, розвитку підприємницької діяльності та самостійної зайнятості населення дає підстави вважати, що у 2001-2004 роках кількість новостворених робочих місць в усіх сферах економічної діяльності становитиме 1,3 млн. одиниць.

Урядовий комітет розглянув і схвалив ще ряд проектів майбутніх урядових рішень. Серед них - проект постанови "Про заходи щодо виконання українсько-американської спільної програми дій по боротьбі з нелегальним виробництвом оптичних носіїв інформації". Передбачається, що для проведення експертизи оптичних носіїв інформації буде вирішене питання матеріально-технічного забезпечення експертних установ, а в системі МВС створено спеціальні підрозділи по боротьбі з правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також