Эксперимент пробуксовывает

20.03.2001, 12:15

19 марта в Кабинете Министров Украины состоялось совещание, на котором обсуждались вопросы выполнения экономического эксперимента в горно-металлургическом комплексе. (укр.)

Під час наради з розгляду стану виконання економічного експерименту у ГМК, Віце-прем'єр-міністр Олег Дубина піддав критиці діяльність підприємств гірничо-металургійного комплексу - учасників економічного експерименту, які погіршили стан розрахунків.

Було прийнято рішення про виключення 3-х підприємств з участі в економічному експерименті, що проводиться в гірничо-металургійному комплексі.

Під час наради, зокрема, підкреслювалось, що було виявлено випадки порушень умов участі в економічному експерименті, в т. ч. допущення несвоєчасної та не в повному обсязі сплати податків, поточних платежів за спожиті енергоносії, негативної динаміки змін показників виробничої діяльності та фінансово-економічного стану підприємств. Було дано доручення протягом тижня розробити ефективні критерії показників діяльності підприємств, які знаходяться в експерименті, і за цими критеріями проводити щомісячні моніторинги.

На 15.03.2001 року в економічному експерименті приймають участь 66 підприємств, з яких металургійних підприємств - 12, гірничодобувних - 13, коксохімічних - 9, трубних - 6, підприємств металевих виробів - 6, вогнетривких - 9, підприємств кольорової металургії - 9, інших - 2.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також