УКРАИНСКИЙ БРОНЕТРАНСПОРТЕР СТАЛ УКРАШЕНИЕМ ВЫСТАВКИ ВООРУЖЕНИЙ "АЙДЕКС-2001"

21.03.2001, 12:12

Акцент на высоких технологиях при подготовке украинской экспозиции на пятой Международной выставке вооружений "Айдекс-2001", которая проходит в Абу-Даби (ОАЭ), полностью отвечает философии Государственной программы развития вооружений и военной техники Украины. (укр.)

Національну експозицію було представлено майже 250 експонатами близько 40 підприємств та провідних КБ. Серед них безпілотні літальні апарати "Альбатрос" і "Рамзес-3", багатоцільовий вертоліт Мі-14ПЖ, бортовий радіолокаційний комплекс для сучасних бойових літаків, модель багатоцільового фрегату типу "Торнадо", системи аерозольного гасіння пожеж, зразки стрілецької зброї тощо. В демонстраційних показах на відкритті виставки було представлено український бронетранспортер БТР-3У "Мисливець" з бойовим модулем "Шквал". За оцінкою фахівців, ця бойова машина, створена за участю німецьких та американських фірм, стала окрасою виставки.

На думку керівника української делегації Олександра Кузьмука, цьогорічна українська експозиція відрізняється від попередніх тим, що на ній в більшій мірі представлено інтелектуальні зразки військової техніки, обладнання та озброєння. На "Айдекс-2001" акцент було зроблено саме на високих технологіях, що повністю відповідає філософії Державної програми розвитку озброєнь та військової техніки.

В рамках п'ятої Міжнародної виставки озброєнь в Абу-Дабі глава українського оборонного відомства провів зустрічі з Міністрами оборони ОАЕ, Ліванської Республіки, Білорусі, Туреччини, Чехії та заступником Міністра оборони Російської Федерації. Зокрема, з Міністром оборони Лівану паном Х. Д. Храуі, який отримав запрошення здійснити офіційний візит в Україну, Олександр Кузьмук обмінявся думками щодо співробітництва у військово-технічній сфері.

Програмою перебування керівника української військової делегації передбачалися й інші важливі зустрічі, а також відвідування українського миротворчого контингенту в Південному Лівані. Сумна звістка про загибель восьми офіцерів-авіаторів Збройних Сил України під час катастрофи військового гелікоптера в Херсонській області змусила Олександра Кузьмука змінити плани і терміново повернутися в Україну.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також