В ЛЮБЛИНЕ ПОЯВИТСЯ УКРАИНО-ПОЛЬСКИЙ УНИВЕРСИТЕТ

21.03.2001, 15:39

В ближайшее время в Люблине будет открыт новый Украино-польский университет. Для проведения подготовительной работы во Львов прибыл директор Института Центральной и Восточной Европы в Люблине профессор Ежи Клочовский. (укр.)

Згідно з попередньою домовленістю між Президентами Польщі та України, вже з 1 жовтня цього року має розпочати роботу Україно-польський університет у Люблині. Для вироблення концепції та навчальної програми нового університету долучиться професорський колектив Львівської Богословської Академії. Як зазначив професор Люблинського католицького університету Єжи Клочовський, який за дорученням польського уряду очолює підготовчу роботу з відкриття вузу, "...саме Львівська Богословська Академія підтвердила високий рівень фахової підготовки своїх випускників, за що й отримала міжнародне визнання."

Майбутній Україно-польський університет спеціалізуватиметься на дослідженнях історії розвитку християнства і готуватиме фахівців з культури, історії, релігієзнавства та інших гуманітарних дисциплін. Про це повідомляє УКРОП.

Читайте також