Фестиваль экологических театров Киева

26.03.2001, 11:04

24 марта 2001 года во дворце детей и юношества Старокиевского района г. Киева в рамках акции "Первоцвет" состоялся городской фестиваль экологических театров. (укр.)

Фестиваль організовано Київським міським осередком Всеукраїнської дитячої спілки "Екологічна варта" за підтримки Всеукраїнської екологічної Ліги та Народно-демократичної партії.

Учасників та гостей фестивалю привітав заступник голови Київської міської державної адміністрації та голова Всеукраїнської екологічної Ліги Анатолій Толстоухов.

Танцювальний гурт "Юність" у своєму виступі розповів про народження та життя первоцвіту. Композиція цього колективу примусила весь зал тремтіти від хвилювання за долю ніжної квіточки.

В композиції ЗОШ N 293 цікаво переплелися українські народні мотиви з темою охорони рідної природи. Таке поєднання дозволяє дітям пізнавати і національні традиції, і, водночас, природоохоронний матеріал.

А колектив вартівців ЗОШ N 11 Дніпровського району представив глядачам колекцію одягу з вторинної сировини. Молоді модельєри розробили весільну сукню з поліетиленових пакетів та поролону, одяг для тінейджерів та костюм для вечірньої прогулянки з пакетів для сміття, вечірню сукню з мішковини, народний костюм з залишків тканини й мотузки.

Треба віддати належне майстерності, артистизму та фантазії дітей - хтось з них обов'язково стане артистом, хтось дизайнером одягу, хтось знайде собі інше покликання, але є сподівання, що всі вони виростуть добрими, чуйними та небайдужими до довкілля людьми.

Журі вирішило відзначити всіх учасників фестивалю, оскільки всі виступи були яскравими й змістовними. Дитячі колективи було нагороджено дипломами та цінними подарунками. Крім того, дипломи та заохочувальні подарунки отримали учні, які взяли активну участь в акції Всеукраїнської екологічної Ліги "Первоцвіт". Але найголовніше - це свято, яке згадуватимуть діти, свято, яке залишиться в їх душі.
По материалам пресс-службы Всеукраинской экологической Лиги.

Читайте також