Поможем всем миром

28.03.2001, 10:47

Правительство Украины призвало всех граждан страны, предприятия, организации, фонды и коммерческие структуры перечислить двух- или трехдневный заработок на спецсчет для оказания помощи пострадавшим от наводнения жителям Закарпатья. (укр.)

"Чужої біди не буває. Будемо милосердними, допоможемо нашим співвітчизникам!" - йдеться у зверненні Кабміну до народу. Спеціальний розрахунковий рахунок у відділенні Нацбанку України міста Ужгорода: 35537355601. МФО 312152 код 00022496 (на повінь-2001).

За даними Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, станом на 27 березня у затоплений регіон уже надійшло допомоги майже на шість мільйонів гривень та переказано близько двох мільйонів гривень із різних областей України. А п'ятнадцять країн відправили до Закарпаття близько двох тисяч тонн гуманітарного вантажу (медикаменти, одяг, харчі, будматеріали тощо) на суму понад шість мільйонів гривень.

А згідно з розпорядженням голови Закарпатської облдержадміністрації Віктора Балоги, 936 дітей та 64 вихователі, яких було відселено із зони стихійного лиха, оздоровлюватимуться у санаторно-оздоровчих закладах краю. 450 тисяч гривень на це вже виділено з резервного фонду Кабміну.

Тим часом ситуація на Закарпатті потроху стабілізується. Місцями вода почала вже спадати. Однак через дощі у деяких районах й піднімається. Правда, не на багато - сантиметрів на 20-60. Незначний вихід води на заплаву зареєстровано тільки на річці Латориця у районі Мукачево.

За даними МінНС, підтопленими лишаються три населених пункти.

Для надання допомоги постраждалому населенню та ліквідації наслідків повені залучено сили МінНС, Міноборони, МВС, комунальників, транспортників. Усього на боротьбу зі стихією кинуто понад 9 тисяч чоловік та тисячі одиниць техніки.
Лариса Півторак.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також