Что за жизнь без телефона

06.03.2001, 16:59

Что не говори, а без устройств связи как-то не комфортно. Иногда даже диву даешься: и как это люди живут без телефонов - ни позвонить в случае необходимости, ни с друзьями поболтать. (укр.)

Проте так уже склалося, що ще й досі навіть для багатьох киян телефон - це щось майже недосяжне. Щось на зразок розкоші. Правда, останнім часом цей засіб стає все доступнішим для мешканців Києва. В "Укртелекомі" кажуть, що зараз у столиці вже немає велетенських черг на встановлення телефону. Поки що нараховується 120 тисяч бажаючих обзавестися телефонами у своїх помешканнях. Однак, запевняють фахівці, цю проблему буде вирішено. Причому досить швидко. Досі процес гальмувало аж надто повільне будівництво транзитно-транспортної мережі зв'язку, проект якої був розроблений ще в 1994 році. З певних причин спорудження мережі було фактично заморожено, а в липні минулого року почалася активна реалізація програми телефонізації столиці. На даний момент уже виконано 90% запланованих робіт, і незабаром довгоочікувана система запрацює. Введення в експлуатацію транзитно-транспортного кільця здійснюватиметься в два етапи. Уже до травня фахівці мають провести монтаж, налагодження, тестування всього обладнання та системи управління. Нова мережа має забезпечити всіх надійним безперебійним зв'язком та суттєво скоротити телефонну чергу. Завдяки 20 АТС, які заплановано побудувати в цьому році, з'явиться понад 83 тисячі нових номерів.

А ще років через три-чотири з нашого з вами життя повністю зникне таке поняття, як блокіратор. За десять місяців поточного року "Укртелеком" планує позбавити нас від 13 тисяч спарених номерів.
По информации газеты "Україна молода".

Читайте також