Президент отмечает рост экономики

06.03.2001, 18:02

Переломным для Украины в экономическом плане назвал 2000 год Президент Украины Леонид Кучма во время заседания Национального совета по согласованию деятельности общегосударственных и региональных органов и местного самоуправления. (укр.)

"Після довгої економічної кризи було досягнуто реальне зростання основних макроекономічних і галузевих параметрів розвитку вітчизняної економіки. Так, ВВП зріс на 6%, промислове виробництво - на 12,9%", - заявив Президент, підсумовуючи показники соціально-економічного розвитку країни за попередній рік.

Його оцінки енергетичної галузі були критичними. Зокрема, Леонід Кучма зауважив, що кроки, зроблені для зближення з Росією в області енергетики, Україна повинна була зробити значно раніше, і тоді результати роботи української енергетичної галузі були б значно кращими. Президент хоче, щоб у цьому році енергетична політика була кращою, зокрема, на його думку, у цій сфері повинні проводитися глибокі структурні перетворення.

Щодо відносин з міжнародними фінансовими організаціями, то, за словами Леоніда Кучми, Україна повинна керуватися перш за все власними економічними інтересами. Він виступив проти опіки з боку МВФ економічної політики держави та політизації відносин, заявивши, що співпраця з цією міжнародною структурою не виключає і певних розбіжностей, які треба вирішувати шляхом переговорів.

Водночас Президент вважає, що уряд у 2001 році повинен зробити все, щоб нарешті вступити до Всесвітньої організації торгівлі. Леонід Кучма сказав, що він "був і залишається прихильником зовнішньоекономічної діяльності, і саме вступ України до Всесвітньої організації торгівлі буде сприяти активізації такої діяльності".
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також