Новые проекты по борьбе со СПИДом

18.04.2001, 17:30

Сегодня, 18 апреля, Вице-премьер-министр Украины Николай Жулинский провел встречу с представителем ведущей мировой фармацевтической компании "ГлаксоСмитКляйн" Изабелой Коинтепас, на которой шла речь о расширении сотрудничества компании с Украиной в области иммунопрофилактики и совместном производстве медицинских препаратов, вакцин и товаров, предназначенных для охраны здоровья. (укр.)

Компанія "ГСК" - відомий виробник препаратів для лікування СНІДу, що має мережу підприємств у 41 країні світі. Минулого року через ЮНІСЕФ компанія надала гуманітарну допомогу Україні у вигляді препарату для запобігання у передачі ВІЛ від матері до дитини. Компанія має також багатолітній досвід постачання до України вакцин для профілактики інфекційних захворювань, зокрема проти поліомієліту, кору, краснухи, гепатитів А та В.

За словами Миколи Жулинського, централізована закупівля вакцин разом із проведенням торгів на імунобіологічні препарати дає уряду можливість не тільки заощадити бюджетні кошти, але й обгрунтованіше підходити до закупівлі. "Переконливим доказом" цього Віце-прем'єр-міністр України назвав проведення тендеру на перший квартал 2001 року, внаслідок чого Україна закупить у "ГлаксоСмітКляйн" ряд комбінованих вакцин на вигідних умовах.

Сторони обговорили також можливості спільного виробництва препаратів для лікування СНІДу в Україні. На думку Миколи Жулинського, втілення такого проекту дозволить суттєво знизити ціни на ліки, зробивши їх максимально доступними для соціально незахищених верств населення.

Сьогодні уряд України розглядає і узагальнює усі перспективні ініціативи у боротьбі з ВІЛ/СНІДом та туберкульозом, особливо напередодні проведення Спеціальної сесії Генеральної Асамблеї ООН з цього питання 25-27 червня, підкреслив під час зустрічі з представниками "ГСК" Віце-прем'єр-міністр України.

Надзвичайно важливим у співпраці, заявила директор міжнародних стосунків "ГлаксоСмітКляйн" з країнами Центральної і Східної Європи Ізабела Коінтепас, є намір України не тільки лікувати хворих на ВІЛ/СНІД, а й також проводити широку профілактику з впровадженням у регіонах освітніх програм.

На закінчення зустрічі Микола Жулинський відзначив, що Україна запросить до участі в реалізації програми боротьби з ВІЛ/СНІДом та туберкульозом, що розгортається в Україні під кредити Світового банку, таких надійних і перевірених партнерів, як "ГлаксоСмітКляйн".
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також