Министры иностранных дел ОЧЭС собирались в Москве

28.04.2001, 15:41

27 апреля в Москве состоялось четвертое заседание Совета Министров иностранных дел стран-участниц Организации Черноморского Экономического Сотрудничества (ОЧЭС). (укр.)

Під час засідання було затверджено новий програмний документ Організації - "Економічний порядок денний ОЧЕС на майбутнє", що визначатиме основні пріоритети розвитку регіонального співробітництва в Причорномор'ї у середньостроковій перспективі. Рада також схвалила фінансові правила Організації, було обговорено стан та перспективи співпраці між країнами-членами ОЧЕС, питання взаємодії Організації з ООН та її спецустановами, іншими міжнародними структурами.

Глава української делегації на засіданні Ради, Перший заступник Міністра закордонних справ України Юрій Сергеєв у своєму виступі, зокрема, наголосив на важливості подальшого розвитку ОЧЕС як структури, орієнтованої на розробку та імплементацію конкретних регіональних проектів, які одночасно сприяли б економічному піднесенню в країнах ОЧЕС. Підкресливши значення чорноморського економічного співробітництва як складової процесу європейської інтеграції, Юрій Сергеєв відзначив необхідність взаємоузгодження програм та проектів, що розробляються в рамках ОЧЕС з відповідними регіональними ініціативами Євросоюзу.
По материалам пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також